Hajszálerek

Mi javítja a hajszálerek ellátását?

Elsősorban az Omega-3 zsírsav ami a telítetlen zsírsavak csoportjába tartozik. Rendszeres, mindennapos szedése csökkentheti a kardiovaszkuláris (szív- és érrendszeri) megbetegedések kockázatát. Ami a világon sajnos vezető halálok közé sorolható.

Ez persze elkerülhető lenne, ha csak kicsit többet figyelnénk az egészségünkre és mindennap feltöltenénk a testünket ezzel a pótolhatatlan zsírsavval, amit sajnos nem termel a szervezetünk.

Ezek a zsírsavak a hajszálerek falán keresztül eljutnak a szövetekhez, oxigénnel látják el őket. Végeredmény képpen az Omega-3 zsírsav csökkentheti, megszüntetheti a gyulladásos reakciókat, megakadályozhatja a véralvadást, segítheti a keringést, sőt meggátolhatja akár a trombózis kialakulását.

Az életünk is múlhat ezen

A szív- és érrendszerünk állapotától nagymértékben függ az egészségünk. Minél gyengébb az
érrendszerünk annál nagyobb, súlyosabb betegség tűnhet fel a szervezetben.

Sőt az életünk is múlhat ezen, hiszen gondoljunk bele, az infarktus, az agyvérzés, azaz a stroke, a daganatos betegségek ezek mind-mind a rossz vérkeringésből adódhat.

A vastagabb érfalon, a vénákon, ha értágulatok keletkeznek, akkor akár vérrög is kialakulhat, ami trombózishoz vezethet.
Mi magunk rengeteget tehetünk az érrendszerünk egészségéért még akkor is, ha örökölt érgyengeségről, vagy az életmód okozta gyengülésről van szó.  A leghatékonyabb megoldás a megfelelő minőségű és mennyiségű Omega-3 napi bevitele.

Ugyanis az Omega-3 jótékony,

...mindamellett, hogy rugalmassá teheti az érfalakat, megőrizheti az ízületek és kötőszövetek egészségét, csökkentheti  a gyulladásokat, és tisztán tarthatja a szöveteket.

Továbbá az Omega-3 

  • az idegsejtek membránjainak legfontosabb építőeleme
  • gátolhatja a vénák tágulását 
  • növelheti a hajszálerek ellenállását
  • megszüntetheti a nehéz láb érzését, feszülést, fájdalmat, éjszakai lábikragörcsöt
  • javítja az oxigénizációt

Az oxigénizációnak óriási jelentősége van, mert a viszkozitását (belső súrlódását) képes javítani a hajszálerek területén is. A hajszálerek  jótékonyan befolyásolják az áramlást, a keringést, az oxigén széndioxid cserét, a tápanyagoknak, anyagcsere termékeknek az elszállítását. Ez az egész szervezetünkben érvényesül és jótékonyan hat minden szervünknek a működésére.

A hajszálereknek az átmérője körülbelül akkora, hogy egy vörösvértest alakot formálva tud rajta keresztül bújni (mint a macska a szűk csatornán vagy kéménycsövön). Tehát ha össze vannak tapadva ezek a vérlemezkék, akkor nem tudnak áthaladni a hajszálereken.

A hajszálerek azok, amelyek nagyon érzékenyek, hogyha a véráramlása nem tökéletes, hiszen itt történik valójában az igazi tápanyag és oxigén-széndioxid csere, nem a nagyerekben, hanem a kicsi hajszálerekben.

Különösen a tüdőnél, a szívnél nagyon pici hajszálereken kell keresztül áramolniuk és az oxigén felvételt, szén-dioxid leadást megvalósítani.

Az Omega-3  gyulladáscsökkentő mechanizmusa sejtszinten is meg fog nyilvánulni továbbá képes a vérkeringésnek, a vér áramlási viszonyainak a javítására és ezzel jótékonyan tudja befolyásolni valamennyi szervnek a működését.

Egy egészséges elektron negativítást biztosító hatásának köszönhető, hogy a vér áramlási viszonyait tudja javítani azzal, hogy megszünteti a vérben a mikroszkopikus méretű összetapadásokat, ami a hajszálér területén a keringést rendkívül módon megzavarja. Nyilván segítségül van nekünk a sejtelfajulás, az elrákosodás ellen is.

Alapvetően a verőerek arra vannak "kiképezve", arra szolgálnak, hogy a szívből kilökött vérmennyiséget tudják továbbítani testünkbe. Elsősorban hajszáleres területek felé egy nagyon aktív izommunka, egy pumpa funkciót végeznek. Ezt a lüktetést tudjuk tapintani pulzus formájában, akár a csuklónkon, bokánkon, lábfejünkön, nyakunkon. Ez egy nagyon komoly mechanikai munka. Percenként 70-80 ütés egész életünkön át.  Szinte hihetetlen, hogy milyen erőhatásoknak van kitéve egy verőér.

Vörösvérsejtek

... szinte egymást taszítják az elektron negatívitás miatt és amikor ez a mínusz feszültség nagyon lecsökken, vagy átvált pozitívba akkor ezek a sejtek össze tudnak tapadni, össze tudnak csapódni.

Ha az összetapadt vörösvértestekről tehát a vérről beszélünk, akkor ennek ott van jelentősége, hogy a hajszálereken nagyon nehezen tudnak áramolni. Úgy kell elképzelni, hogy ezek a vérstestecskék egyszerűen össze vannak tapadva és ennek a mikrokeringésben, a hajszáleres keringésben egy akadályoztató szerepük van. Ezáltal nem lesz jó a pici ereken, a hajszálereken a keringés, természetesen így a szövetekben sem lesz megfelelő a keringés. 

vörösvérsejt
Összetapadt ( bal oldal ) nem összetapadt vörösvérsejtek

 

Segítségével a vér folyékonyabbá válik, az egész test vérkeringését javítja, sőt nem gondolnánk, de a szív és az agykeringést is megkönnyíti. Az egészség megőrzéséhez pótolhatatlan az Omega-3 halolaj megfelelő mennyiség fogyasztása.

Van lehetőség hőkamerás felvételt készíttetni, ott kiderül, hogy hol nincs vagy részleges a vérkeringés a testünkben.

Érzi azt, hogy hidegek a lábai, kezei, ujjai? Ennek azaz oka, hogy nem jut elég vér az adott területre, a hajszálerek rossz vérkeringésére utalva ezzel. Felborult a mikrokeringés a testben.Össze vannak tapadva a vérlemezkék és így nem tudja a feladatát ellátni, vagyis a hajszálerekbe eljuttatni a vért.

Észrevette már magán, vagy valamelyik ismerősén, hogy a lábán egyre több hajszálér szakadt szét, piros vagy kékes, lilás csíkok. Nem csak esztétikai „hiba”, hanem nagyon sok embernek iszonyatos fájdalommal is járhat.

Van olyan ismerőse, akinek rendszeresen elered az orra vére? Esetleg sok véraláfutása jelenik meg a testén? Talán a teste tele van megpattant hajszálerekkel? Ilyen esetben is arról van szó, hogy nagyon vékonyak, gyengék, a kapillárisok, a hajszálerek falait erősíteni kell!

 Előfordult már, hogy olyannal beszélt, akinek a szemében látható a hajszálér? Ő sem szed kiváló minőségű Omega-3 készítményt, vagy lehet egyáltalán nem szed, esetleg nem megfelelő mennyiséget. Neki is szüksége lenne erre a zsírsavra, a szervezet nem (sőt nem csak neki, hanem senkinek sem) termeli ezt a nélkülözhetetlen Omega-3 zsírsavat.

Több eredményes kutatási adat jelent meg az agyi és mentális funkciókra gyakorolt pozitív hatása miatt.

Több publikáció íródott orvosi, klinikai vizsgálatokról, ami igazolta a mentális egészségre gyakorolt pozitív hatását. Ezek a kutatások úgynevezett placebo vizsgálat volt és embereken végezték a veszélytelensége miatt. Rájöttek, hogy a sejteket a károsító folyamatoktól védi, sőt az agyi sejteknek membránja erősebbé és egészségesebbé váltak.

 A kutatások azt is igazolták, hogy a kiváló minőségű és mennyiségű Omega-3 fogyasztása rugalmasabbá teszi a hajszálereket, hozzájárulva a jobb vérkeringéshez, ezáltal több, jobb oxigén ellátást biztosít a test minden sejtje számára, beleértve az agysejteket is.

Más kutatások azt igazolták, hogy a nem kívánt érzelmi ingadozások mérséklődtek, az agresszió, a depresszió csökkent, míg az agyi és mentális funkciók (pl. a Parkinson-kór, a demencia, az Alzeimer-kór) javulása volt látható.

 

Serkenti és erősíti a szívműködést, beindítja a vérkeringést a hajszálerekben is. Megszünteti a vérrögöket, a fejfájást, és a hideg kéz- és lábszindrómát.

Hozzájárulnak a vér koleszterin szintjének normalizálásához fenntartja a vérerek egészségét, a hajszálerek épségét és természetes védelmet nyújt a sokat emlegetett szabad gyökökkel szemben.

Hozzájárul az oxidatív stressz csökkentéséhez, az immunrendszer normális, egészséges működéséhez, az idegrendszer egészséges működését is támogatja.

Az Omega-3 zsírsavakban gazdag halolaj hatására a hajszálerek megtelnek vérrel, persze csak a kiváló minőségű, tudja, hogy mire kell figyelni vásárlás alkalmával?

Comments

comments

YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram