Ízületi gyulladás okai

Az ízületi gyulladás (rheumatoid arthritis) okai nem igazán ismertek, de már bebizonyították, hogy a fájdalmak hátterében egy intenzív állandó gyulladásos folyamat van, ami lehet krónikus vagy heveny.

Hónapok, évek alatt súlyosbítja a fájdalmat, az ízületek alakja megváltozhat esetleg meg is semmisülhet.

Bármikor bármilyen életkorban előfordulhat, nemcsak az időseket, hanem a fiatalokat is sújtja ez a betegség.

Magyarországon, Európában sőt a világban nagyon gyakori, ráadásul folyamatosan nő ezeknek az aránya.

Az intenzív állandó gyulladás miatt akár kialakulhat a szemben, a szívben, az erekben, a tüdőben is gyulladás, sőt, még vérzékenység járhat vele.

Ismerős az a mondat, hogy be vagyok rozsdásodva?!? Elég sűrűn lehet hallani a családtagjainktól, barátainktól, ismerőseinktől...

Az ízületeinkre igen nagy teher hárul (gondoljunk csak a bokánkra, a térdünkre, a csípőnkre, a csuklónkra, a könyökünkre...) az ízületi gyulladás megelőzésében is a megfelelő testsúly nagyon fontos.

Elengedhetetlen az egészséges életmód, a megfelelő táplálkozás, a napi minimum 2 liter víz, a testmozgás, sőt az Omega-3 halolaj bevétele (amire nagyon sokan nem gondolnak).

A probléma az, hogy pontosan ezekből az úgynevezett Omega-3 zsírsavakból fogyasztunk nagyon keveset, ezek közül is az a bizonyos EPA és DHA az, amelyik a kulcsfontosságú zsírsav. Sajnos túl sokat fogyasztunk ezekből a bizonyos Omega-6-okból.

Minden betegség összefügg valahol a táplálkozásunkkal, táplálkozási problémákkal és így van ez akármelyik betegség csoportot vagy egészségügyi problémát vizsgáljuk meg, hogy mindig visszavezethetőek valamilyen rossz szokásra vagy információ hiányra.

Több cikkünkben is említettük már, hogy szinte minden betegség alapja a gyulladás. A gyulladást lehet kezelni! Védekezni lehet ellene, sőt kell is!

Kevés, szinte semmi Omega-3 bevitele, a túl sok Omega-6 a test minden területén rombolni tudnak.... több, mint 100 betegséggel összefüggésbe hozták, csak hogy párat említsek:

  • szív és érrendszeri betegségek,
  • érelmeszesedések,
  • rák, különböző daganatok,
  • autoimmun betegségek,
  • ízületi problémák, kopás,
  • artiszitek,
  • érszűkületek,
  • agysérülések
  • demenciák,
  • különböző gyulladások, akár bélgyulladás,
  • colitisek,
  • krómbetegségek,
  • elhízás,
  • inzulinrezisztencia, cukorbetegség,
  • magas vérnyomás,
  • depresszió,
  • különböző hangulati zavarok,
  • agresszivitás
  • ínysorvadás
  • csontritkulás
  • ekcéma,
  • pikkelysömör,
  • asztma,
  • allergiák
  • az összes civilizációs betegséggel (a Földön a jelenlegi összes betegségeivel) kapcsolatba hozzák.

Omega-3 zsírsav fogyasztásának jótékony hatása van, ez tény! Orvosok is ezt állítják!

Igen nagy jelentősége van az Omega-3 halolaj napi szinten történő bevételének!

A legfrissebb kutatások rámutattak arra, hogy javítja az agysérülések felépülését, hozzájárul a csontok épségének a fenntartásában, a szem egészségének a megőrzésében, sőt a hosszú élettartamban, a kromoszómáknak védelmében is egy igen fontos szerepe van.

Ízületi problémában is nagyon jól lehet használni, sőt alkalmazni kell!

Omega-3-mal kapcsolatosan tudjuk már azt (sajnos méltatlanul mellőzük ezt a témát és ezeknek a fogyasztását), hogy egészen a magzati élettől, az anyai várandóságon keresztül, a kisgyermekkor fejlődésében, a fiatal felnőttkoron át, egészen a halálunkig nagyon-nagyon sok problémát tudnánk vele megoldani.

Rendszeresen fogyasztanánk, nagyban hozzájárulna például az egészséges érrendszerünknek a fenntartásában is nagyon komoly szerepet visz. Ezek ennyire nagyon fontosak, nagy a jelentősége, igen látványos hatása van!

Az orvosi szakirodalmak is alátámasztják, hogy az Omega-3-nak ott van a helye, a szerepe.

A gyulladásos betegségek az Omega-3-mal jól befolyásolható, mivel gyulladáscsökkentő hatása van!

Az összes nagy krónikus betegség, ami ma probléma, azoknak a megelőzésében ott van a helye, ezekben mind-mind fellelhető az Omega-3 fogyasztásának a jelentősége.

Helyes arányban és kellő mennyiségben fogyasztjuk az Omega-3 zsírsavakat, akkor nagyon sok mindent helyre tud tenni a szervezetben!

Ez tényleg csupán egy apró változtatás az étrendünkben.

Mennyi a szükséges ebből napi szinten és milyen formában fogyasszuk? Milyen terméket válasszunk?

Ebben is vannak nagyon-nagy különbségek és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen forráshoz nyúlunk!

Az átlagos és ajánlott mennyiség ebből a bizonyos EPA-ból és DHA-ból napi 1000-2000 milligramm, de orvosi cikkekben látható 4000 milligrammos ajánlás is azoknak, akiknek igen súlyos gyulladásos betegségük van.

Átlagos egészség megőrzés, illetve feltöltés szempontjából 1000-2000 milligramm az ajánlott napi adag.

Ha van otthon Omega-3 halolaj  kapszulája, akkor nézze meg, de ne tévessze meg, hogy rá van írva, hogy a kapszula 1000 milligramm! Azon belül is ellenőrizni kell, hogy konkrétan ez az 1000 milligramm ez EPA-ból és DHA-ból adódjon össze és ne másból!

A tapasztalat az, hogy ennek a töredékét tartalmazzák a készítmények.

Ne tévessze meg (velem együtt, mint ahogy én is abba a hibába estem), hogy ó hát van én nekem otthon halolaj kapszulám, előveszem, ja ezer milligramm a kapszula szuper, de súlyra és akkor megnézzük hogy mennyi abban az EPA, mennyi abban a DHA és akkor ilyen 168, 200-300.

Tehát gyakorlatilag töredéke annak amire nekünk szükségünk volna.

Akinek ilyen van otthon és nem hisz nekem szúrja ki a kapszulát, nyomja ki egy kiskanálba szagolja meg és ha hal szaga van dobja ki! Mert nem lehet a halolajnak büdös szaga.

Itt olvashat tovább.

Comments

comments

YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás